ainonia

Ainonian korona-aika

Vuosi 2020 toi mukanaan mullistuksia, kun Covid-19 saapui myllertämään maapallolle. Eipä olisi uskonut, että rokotuksista huolimatta rajoitukset jatkuvat edelleen. Onneksi olen saanut olla turvassa omalla työhuoneellani Studio Savealla. Käytimme yhteisissä tiloissa maskeja, kunnes saimme rokotteet. Tein useita tilaustöitä ja osallistuin peräti yhteentoista yhteisnäyttelyyn. Näyttelyistä voit lukea lisää täältä.

Korona-aika on tuonut esiin myös myönteisiä asioita:

  • Taike myönsi minulle kaksi korona-apurahaa, 2020 ja 2021. Niiden turvin olen voinut ostaa savea ja muita raaka-aineita, osallistua kahdelle puukuvanveiston kurssille, ostaa työkaluja puun veistämistä varten, kattaa vuokrakuluja sekä maksaa näyttelyvuokria ja myyntitapahtumien maksuja. Apurahaan liittyy myös virallisen tahon tunnustus siitä, että veistosteni taiteellinen taso on noteerattu.  Kiitos Taike! 
  • Taiken tuella järjestyi myös ensimmäinen veistoksista koostuva “P I L K A H D U S” -yksitysnäyttelyni  18.–23.12.2021 G12 galleriassa. Toin yleisön eteen ensi kertaa puuveistoksia, joita olin oppinut tekemään kesällä 2021.
  • Sain tehtyä kotisivuilleni verkkokaupan.
  • Liityin Taidekortteliin. Roihupellon alueella aktiivisesti vaikuttava Taidekortteli ry edistää taiteilijoiden yhteistyötä, toimintamahdollisuuksia ja näkyvyyttä. Taidekorttelin ansiosta Ainonian pajalla vieraili syksyn 2020 Konstrundanin aikaan 98 kävijää ja 2021 . Työhuoneessa oli kerrallaan minun lisäkseni enintään 4 henkilöä. Konstrundan oli kaksipäiväinen.
    Roihupellon taidekortteli
    Konstrundan
  • Keväällä 2020 päätin asettaa oman terveyteni etusijalle. Ryhdyin noudattamaan ketogeenista ruokavaliota Anni ja Fredu Sirviön valmennusten avulla ja ryhdyin kävelemään päivittäin yli 10 000 askelta. Paino putosi puolessa vuodessa yli 20 kiloa ja vyötäröltä on lähti saman verran senttejä. Nautin metsäpolkujen vaihtelevista maisemista, puiden juurien, kivikoiden ja jyrkänteiden tuomista motorisista haasteista, kalliosta, puista, kasveista, linnuista ja raittiista ilmasta. Fyysisen hyvinvoinnin lisäksi ajatukset ovat selkeytyneet ja uusia ideoita syntyy myös keramiikassa. Olen kaivanut esiin parikymmentä vuotta vanhoja vaatteita ja huomannut ne väljiksi. Ompelukone on surissut, kun olen kaventanut niitä sopiviksi. Joulun jälkeen (2021) on ollut vähän vaikeaa palata ruotuun, mutta eiköhän se tästä taas!

P I L K A H D U S -näyttely, G12 Helsinki

Ensimmäinen veistoksiin keskittyvä yksityisnäyttelyni päätti G12 gallerian vuoden 2021. Kiitos vielä kerran Taikelle vuosien 2020 ja 2021 korona-apurahoista! Niiden turvin pystyin maksamaan näyttelyvuokrat, puuveistosten valmistamisessa

Lue lisää »

Ainonian korona-aika

Vuosi 2020 toi mukanaan mullistuksia, kun Covid-19 saapui myllertämään maapallolle. Eipä olisi uskonut, että rokotuksista huolimatta rajoitukset jatkuvat edelleen. Onneksi olen saanut olla turvassa omalla työhuoneellani

Lue lisää »

Monumenttikeramiikkaa

Osallistuin Rovaniemellä monumenttikeramiikan työpajaan kesällä 1997. Olin juuri valmistumassa taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta. Karoliina Niemelä toimi tuolloin keramiikan yliopisto-opettajana. Jokainen osallistuja sai käyttöönsä 100 kiloa

Lue lisää »

Nakuraku vaihe vaiheelta

Raku on keramiikan polttotekniikka, jonka  kiehtova lopputulos yllättää.  Liekkipoltto, savustus ja suuret lämpötilan muutokset saavat aikaan koristeellisia mustia säröjä lasitteeseen. Nakuraku on yksi rakukeramiikan tekniikoista. Nakurakussa esine

Lue lisää »