ainonia

BIO

Aino Eeronheimo

BIO

80-luvun lopulla opiskelin Lapin Taidekoulussa Torniossa. Opintotarjonnassa oli melko niukasti kuvanveistoa, joten keskityin metalligrafiikkaan. Taiteilijan ura lähti lupaavasti nousuun, kunnes kotini tuhoutui tulipalossa kesällä 1992. Metalligrafiikan prässi ruostui käyttökelvottomaksi sammutusvedestä ja kaikki kotona olleet grafiikan vedokset paloivat. Samana syksynä aloitin kuvataidekasvatuksen opinnot Lapin yliopistossa Rovaniemellä.

Taiteen maisterin tutkinnon suorittamisen jälkeen työskentelin kuvataideopettajana Rovaniemellä Muurolan peruskoulussa ja lukiossa 18 vuotta, kunnes annoin viimein itselleni luvan keskittyä kokonaan taiteen tekemiseen.

Perustin lokakuussa 2019 yrityksen ja verkkokaupan nimeltä Ainonia. Työhuoneeni sijaitsee Helsingissä Roihupellon Taidekorttelissa Studio Savealla. Studio Savea on keramiikkataiteilijoiden työhuonekollektiivi, jossa työskentelee yli 20 keraamikkoa.  

TAITEILIJAN LAUSUNTO

Aino Eeronheimo on juuriltaan lappilainen kuvanveistäjä, keramiikkataiteilija ja Lapin yliopistosta valmistunut kuvataideopettaja (TaM). Hän asuu nykyään Helsingissä ja on toiminut päätoimisena kuvataiteilijana lokakuusta 2019 alkaen.

”Olen nauttinut luonnosta jo lapsuudesta lähtien – vaellellut itsekseni metsissä ja uinut järveä pitkin poikin. Luonto tarjoaa minulle lepopaikan ja sisäisen voiman lähteen. Sieltä löytyy ovi mielikuvitusmaailmaan. Nostan taiteen avulla esiin sisäisen lapsen oikeudet ja suojelen niitä. 

Veistosteni teemoina ovat toistuneet ilo, yhteys luontoon sekä monimuotoisuuden ja erilaisuuden arvostaminen. Teos voi saada alkusysäyksen esimerkiksi sanaleikistä, mielen näkymästä tai maailman ilmiöiden pohtimisesta. 

Taiteellinen tuotantoni on jo pitkään keskittynyt kolmiulotteisen muodon tutkimiseen. Hyödynnän monipuolisia keramiikan muotoilu- ja polttotekniikoita sekä työstän puuta käsi- ja moottorityökaluilla. Opettelen jatkuvasti uusia taiteen tekemisen keinoja, jotta voin koota teoksia monenlaisista materiaaleista.”