ainonian uutisia

ainonian uutisia

Ainonian näyttelyitä  |  syksy 2020 – joulukuu 2021

Täällä voit kurkistaa Aino Eeronheimon viimeaikaisiin ja tuleviin näyttelyihin.  Koronan takia näyttelyvieraiden määrää on ollut pakko rajoittaa. Turvallisuus on tärkeää ja olosuhteisiin on sopeuduttava. Ikävä on kuitenkin upeita kohtaamisia sekä suurten myyntitapahtumien iloista puheensorinaa ja juhlavuutta. Ornamon Teosmyyntiin 2021 piti varata vierailuaika netissä. Varauskalenterissa oli tarjolla aikoja vain 6 ihmiselle kerrallaan, koska myös henkilökunnan lukumäärä täytyi

Ainonian korona-aika

Vuosi 2020 on tuonut mukanaan mullistuksia. Covid-19 on ravisuttanut koko maailmaa. Koronan takia Ornamon teosmyynti oli kauttaaltaan tappiollinen. En myynyt yhtään teosta, vaikka edellisenä vuonna viidestä teoksestani ostettiin kolme. Myös Ornamon Design Joulu siirrettiin verkkoon. Haagan Taideseuran näyttely Kaapelitehtaalla siirrettiin maaliskuulta marraskuulle. Koska kuulun riskiryhmään astman takia, olin muutenkin päättänyt jättää joulunajan suuret myyntitapahtumat väliin.

Saukot ja kalat Ornamon Teosmyynnissä 2020

Ornamon Teosmyynti järjestettiin Helsingin Kaapelitehtaalla 7.-15.3.2020. Näyttely oli avoinna normaaliin tapaan koronaviruksesta huolimatta, mutta pandemia vaikutti hillitsevästi sekä kävijämäärään että myyntiin. Näyttelyssä noudatettiin turvavälejä ja henkilökunta kiinnitti hygieniaan erityistä huomiota. Ainonialta oli mukana näyttelyssä saukkojen yhtye The Lutra Lutra Band ja viisi Vedenalaisen lähetystön edustajaa, joista pääsivät esille Merkurius valas, Faaraokrotti ja Sinisilmäkala sekä näyttelyn

Monumenttikeramiikkaa

Jokainen osallistuja sai käyttöönsä 100 kiloa Kultelan kotimaista punasavea. Veistokset rakennettiin Arktikumin rantaan siten, että ne toimivat samalla polttouuneina. Alaosaan tehtiin aukko tulitiileistä ladottua tulipesää varten ja yläosaan toinen savun poistumista varten. Veistokset vuorattiin ulkopuolelta oljilla ja päälle laitettiin savilietettä sideaineeksi. Tulipesässä poltettiin ohuiksi pilkottuja koivuhalkoja. Kekäleitä ja hiiliä työnnettiin aukosta veistoksen sisään. Kun lämpötila

Nakuraku vaihe vaiheelta

Pikkuinen kuutti saa perusteellista hierontaa. Kiillotan veistokset Perusta ostetulla sydämenmuotoisella kivellä nahkakuivassa vaiheessa, eli veistos on jähmettynyt muotoonsa, mutta pinta on vielä kostea ja muokattavissa. Norpat ovat syntyneet matalapolttoisesta rakusavesta ja ovat sisältä onttoja. Pinta kiillotetaan, jotta lasite lähtisi helpommin pois viimeistelyvaiheessa. Kiillottamisen jälkeen norpat odottelevat kuivumistaan ja raakapolttoon pääsyä.

Shape
Shape